Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer,                                    voorheen Brouwerij de Ridder

Geschiedenis:

Brouwerij de Ridder dateert uit 1857 en werd in 1929-1930 uitgebreid tot een 5 etages tellend brouwhuis door de gebroeders van Aubel. Tientallen jaren werd in de brouwerij het Ridder pils en een aantal speciaal bieren gebrouwen.

In 1982 verkocht de familie van Aubel de brouwerij aan de biergigant Heineken die in 1988 het succesvolle witbier Wieckse Witte. Midden jaren '90 was de Ridder de laatste nog werkende Nederlandse brouwerij in het centrum van een grote stad. De overname en met name het succes van het witbier, hebben ertoe geleid dat de productie in 2002 naar andere locaties werd overgeheveld en de brouwerij in Maastricht leeg kwam te staan.

Heden:

In 2016 ontstond bij twee enthousiastelingen Tom de Lepper en Charles van Goch het idee iets met deze brouwerij te gaan doen. Helaas is het complex kleiner geworden, maar zullen er lekkere bieren gebrouwen gaan worden. In etappes zullen de vorderingen hier gepresenteerd worden.

16 augustus 2017:

De verbouwing is in volle gang omdat een gedeelte eind september al open zal gaan. Volgende week is de bouwvakvakantie voorbij en zullen de vorderingen pas echt vormen gaan aannemen.

24 augustus 2017:

Op deze dag werd de naam onthuld voor de nieuwe brouwerij en contracten ondertekend in

het bijzijn van vele genodigden

2 november 2017:

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd om de opening van de bierwinkel te realiseren. De winkel is inmiddels zo ver klaar en

staan de rekken klaar om gevuld te worden met vele verschillende biersoorten.

Ook de tap om het eigen bier in de beugelfles te verkopen is inmiddels gebruiksklaar

M@th Eijssen Photography

Graag wil ik jullie uitnodigen om mee te genieten van mijn "uit de hand gelopen" hobby.

Na vijf cursussen in bijna drie jaren aan de Helix Campus te Maasmechelen-België, is het iets meer geworden dan liefhebberij.

 

 

Voor het vastleggen van uw dierbare herinnering in de vorm van een fotoreportage zoals Communie, Huwelijk,

familiefoto of portret kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.